27.01.2008

LAGAŠ Ensi/Kıralı Gudea..(4150 yıl kadar önce..)


Modern Batı uygarlığının temsilcilerinden ABD ve İngiltere yönetimlerinin bugün altüst ettikleri,kana boğdukları bu topraklarda,yazılı kanıtları bakımından tanıdığımız en köklü uygarlıklar yer alıyordu.

Bu toplulukların gerçek, elle tutulur topluluklar olduğunu binlerce kez vurgulasak yine az. Çünkü, bizlere simdiki 'Semavi' dini inançlarının olduğu kadar, bugün ulaşılmış olan uygarlık seviyesinin bütün erken temellerinin de oralarda atıldığını biliyoruz. 'Sümer' adı verilen ve fakat gerçek kalıntılarda 'Karabaşlılar' , 'Şumeru', 'Şammaru', 'Sammara', 'Sinnar', 'Cennat', kavramlarıyla yer eden bu toplulukların erken ataları ateş, güneş, gök kült tapımcısı toplumlardı. Giderek, eski toplumun ayrıştırarak birlik sağlama kuralına uygun olarak, önceden var olan ayrılıklara da bağlı, bir dizi parçalara ayrılmışlardır.


Butun insanlığın miraslarını devraldığı bu toplulukları, bulutlar arasındaki gök'lerde değil, ve fakat,bu topraklar uzerinde yaşamış, savasmış, kültür yaratmış 'Gökün oğulları', 'tanrısal oğullar', 'ateşin oğulları', 'Şamaşın oğulları'... gibi kavramlar ardında aramamız gereklidir.






http://img.blogcu.com/uploads/toplumvetarih_gudea.gifhttp://img.blogcu.com/uploads/toplumvetarih_Gudea.jpghttp://img.blogcu.com/uploads/toplumvetarih_gudea1.jpg

Gudea heykelleri.. Yaklaşık -2150 ile -2120 tarihleri arasında...

Lagaş kıralı/Ensi'si. Buluntuların 'Moğol' tip yapısının ortaya çıkışı uzerine saglam bir yorum gelistirilememistir.Daha önceki çalışmarımızda, Suriye'de, 'Moğol' ırk yapısına uygun iskeletler bulunduğu üzerine de bilgi vermistik."Sümerce" denilen dilin, Türkçe ile olan dil ailesi yakınlığı tezlerini belki bu nokta ile birlikte ele almak daha yerinde olacak..


http://img.blogcu.com/uploads/toplumvetarih_gudea2.gif

Gudea

***



**

'Summer-Sümer' kavramları ve Sam,Sinnar,Samarra...

Yıldız, Dünya, Adam

Eski tabletlerde 'Tanrı'-'Yıldız' çiziminin Anlamları...

Erken Resim-yazı çizimlerinde Gök, Yer, Adam Ve Kadın.

Yıldız, Dünya, Adam

Summer,Sümer,Şummeru kavramları...

Dinsel Yazında ‘Yer’, ‘Gök’ :"Sümer ve Akad"

Yazının Gelişme Sureci

Uruguay Desenleri Ve Yıldız Çiziminde Tanrı Anlamı

“Karabaşlı”lar ve Lu çizimi

Kızılbaş kavramı ve Erkek Başörtüsü 'Keyfiye'

Yıldız çiziminin ve "Somun" Ekmeğin Kaynakları....

Renk'lerin Din Ve Bayraklardaki Yeri

Kutsal Kitaplarda ‘Gök’ Kavramı-1

Kutsal Kitaplarda ‘Gök’ Kavramı-2

Kutsal Kitaplarda ‘Gök’ Kavramı-3

Kutsal Kitaplarda ‘Gök’ Kavramı-4